Endret: 4 jan 2021     Opprettet: 19 feb 2014

NYHETER OG AKTUELT

04.01.21 Nabovarsel oppussing i Bertrand Narvesens vei 2b

Se vedlagt skriv for mer informajson, Nabovarsel oppussing.pdf

 

03.05.19 Utplassering av containere på Marienfryd

Det kan fort hope seg opp både i boder og leiligheter.

Det vil derfor bli satt ut 2 containere til vanlig avfall (se instruks på link under) samt 1 container for EE-avfall på fellesområdene våre, slik at vi kan få ryddet og kastet ting vi ikke lenger har bruk for. Den ene containeren vil stå i Storparken, ved Hovinveien 37K, og den andre samt EE-containeren ved Høyhuset.

Disse vil bli satt ut onsdag 8. mai.
De vil bli hentet igjen mandag 13. mai.

Viktig! Det er ikke alt som er lov til å kaste i containerne, se link under for mer informasjon om hva som ikke er lov til å kaste.

Utplassering av containere på Marienfryd Mai 2019.pdf

 

25.04.19 Stenging av vann den 29.04 kl. 10-14

Mandag 29. april fra kl 10- 14 vil vannet bli stengt i A3/B3, A1/A2 og B2/C2 grunnet installasjon av filter på vanninntaket.

 

14.03.19 Protokoll fra årsmøte avholdt 13.02.19

Klikk på følgende link for å laste ned protokoll fra årsmøtet avholdt 13. mars 2019.

Protkoll Marienfryd sameie Hus A1 og A2.pdf

 

20.02.19 Garasjen stengt torsdag 21 februar

I forbindelse med montering av ny garasjeport vil det være stengt for inn- og utkjøring til garasjeanlegget på Marienfryd torsdag 21. februar fra klokka 9.00 til ca. 15.00.

Porten ble nedkjørt ved et uhell rett før jul og har de siste månedene av den grunn gått saktere opp og ned enn den normalt skal gjøre.

Det har tatt noe tid å få porten levert fra produsenten, men både port og fjærer blir skiftet torsdag 21. februar 2019. På grunn av arbeidet som må utføres vil garasjeanlegget dessverre være stengt for inn- og utkjøring i tidsrommet klokka 9-15 denne dagen.

 

11.12.17 Viktig melding vedrørende sykler/utstyr i sykkelstativer ved Marienfryd

Mange av syklene og annet utstyr som står i sykkelstativene på Marienfryd har stått veldig lenge og noen av syklene ser også ut til å være forlatt.

Utomhus-styret synes det er viktig å ta en opprydning på dette og kommer ila. uke 51 till å "merke" alle sykler med en lapp som vi fester med strips. Det vi ønsker med denne merkingen er å finne ut hvilke sykler/annet utstyr som er forlatt.

 
Altså: Hvis det er sykkel/annet utstyr du mener skal stå videre - så fjern merkingen innen 1 februar  2018.

Etter 1 februar 2018 vil vaktmester kaste de sykler/utsyr som fortsatt har merkingen festet på.

For mer informsajon se skriv under.

Viktig melding vedrørende sykler skriv.pdf

 

29.11.17 Informasjon fra utomhusstyret

Bommen mot Bertrand Narvesens vei har nå vært stengt en stund, og den 5. desember vil også bommen mot Hovinveien stenges.

For mer informasjon se skriv under.

Informasjon om bomprosjektet fra UTOMHUSSTYRET.pdf

 

03.11.17 "Secustrip" - Innbruddssikring på alle boddører i garasjen

Arbeidene med å montere "secustrip" innbruddssikring på alle boddører i garasjen vil starte 6 november.

Det er viktig at alle som har boddør foran sin parkeringsplass i garasjen parkerer ca 1,5 meter fra døren slik at arbeiderne kommer til. Det er fint om de som har montert egen mindre brytesikring på døren kan skru av denne før 6 november slik at "secustrip" kan monteres også på disse dørene. "Secustrip" er en sikrere variant enn disse som bare er rundt låsen. Montørene trenger ikke nøkler eller tilgang til bodene ved montering.

 

30.10.17 Ekstraordinært sameiermøte 

Det er innkalt til ekstraordinært sameiermøte for Marienfryd Hus A1 og A2 Sameie, som  avholdes 30. oktober 2017 kl. 18.30 på Tøyen skole (Hagegata 19). Det er 2 saker som skal tas opp:

- Videoovervåkning inngangsparti.

- Dørautomatikk, adgangskontroll og nøkkelbryter

 

Protokoll fra gjennomført møte (PDF)

 

12.09.17 Loppeinsamling

Hasle Skole Musikkorps kommer den 14. september for å samle inn lopper i vårt sameie.

Lopper kan settes utenfor oppgangsdøren, lopper kan kun settes ut 14. september før kl. 21.00, det presiseres at det er kun salgbare lopper og ikke avfall som kan settes ut (heller ikke hvitvarer).

Se informasjonsskriv fra Hasle Skole Musikkorps her (PDF)
 

23.08.17 Sikring av boder og postkasser

Som sikkert mange vet så har dessverre sameiet vært utsatt for gjentagende innbrudd i postkasser og i boder. Styret har i siste styremøte tatt opp dette og kommet frem til følgende tiltak for å sikre postkasser og boder.

1. Postkasser vil bli forsterket for å vanskeliggjøre nye innbrudd.

2. Alle boder vil få installert secustrip, som er metallskinner som installeres i karm og på dør for at innbruddstyver ikke skal kommer like lett til med brekkjern. 

3. Kameraovervåking i inngangspartiet som dekker postkasser og utgangsdør er oppe til vurdering og det vil bli innhentet tilbud, dette vil bli tatt opp i årsmøtet evt. i et ekstraordinært sameiermøte.

4. Styret har også innhentet tilbud på nytt låssystem med elektronisk døråpner med brikker, dette vil også bli tatt opp i et årsmøte evt. i et ekstraordinært sameiermøte.

 

20.07.17 Elektriske bommer

Det vil i løpet av slutten av august bli installert 2 nye bommer mellom hus A1 og B1, og mellom hus A2 og A3. For mer informasjon se skriv under.

INFORMASJON FRA MARIENFRYD UTOMHUS.docx

12.06.17 Felles gressklipper

Det har det blitt kjøpt inn en felles trommelgressklipper som står i strømavlesningsrommet, denne kan fritt brukes av alle som bor i sameiet. Gressklipperen er kjøpt inn med tanke på alle de som har en privat gressplen og er ment som et tiltak for at det skal se pent og ryddig ut i vårt sameie
 

02.05.17 Utplassering av containere på Marienfryd

I forbindelse med vårrydding vil det bli satt ut 2 containere den 8. mai og de vil bli hentet 15. mai. Se vedlegg under for mer informasjon.

Infoskriv utplassering av containere (Docx)
 

23.03.17 Protokoll fra sameiermøte 2017

Klikk på link under.

Protokoll 2017 (PDF)
 

14.12.16 Ujevn temperatur på dusjvannet​​​​​​​

På sameiemøtet 2015 og 2016 ble det tatt opp en sak, som omhandlet temperaturen på vannet i dusjen.

Saken er at dusjvannet i mange leiligheter har en ujevn temperatur, vannet skifter brått temperatur. Dette ble reklamert på til Veidekke i april 2015 av styret.

Etter en del testing i samarbeid med Veidekke og rørlegger ser det ut til at de har kommet frem til en tilfredsstillende løsning, som består i å bytte blandebatteriet i dusjen fra et temperaturstyrt batteri til et trykkregulert dusjbatteri, dette har blitt testet ut i en leilighet med vellykket resultat.

Beboere som har hatt dette problemet, og har reklamert til Veidekke i denne saken, kan referere til denne informasjonen.
 

06.06.16 Ny internettleverandør.

Det er nylig inngått en avtale med HomenNet om levering av internettsignaler til sameiet. Forventet levering er foreløpig satt til 01.10.2016. Det vil komme et skriv til alle beboere med mer informasjon.

Som nevnt på årsmøtet for sameiet så er dette en linje på 1000 Mb opp og ned, og det er en reel hastighet.

VIKTIG! Rett før det nye nettet er oppe og går så må alle beboere som har oppgradert internetthastigheten med GET, nedgradere til den hastigheten som ligger i fellesavtalen dvs, 1 Mb opp og ned. Det vil bli sendt ut felles-epost med mer informasjon om dette senere.

31.05.16 Fjerning av ting i sykkelrommet

Alt som ikke er sykler ble fjernet fra sykkelrommene 26.05.16. Dette blir oppbevart i 4 uker før det blir kastet.

Fjerning av ting som ikke er sykler i sykkelrommene vil videre bli gjort fortløpende hver uke.

Ved spørsmål, ta kontakt med styret

15.04.16 Nytt gjesteparkeringskort.

Nytt gjesteparkeringskort, som er gyldig fra 13. april 2016, er blitt lagt i poskasser den 14..04.16.

Det gamle kortet er ikke lenger gyldig.

For spørsmål kontakt: marienfryd.garasjesameie@gmail.com

09.03.16 Riktig dag og dato for sameiermøte 2016 er torsdag 10. mars.

OBOS har skrevet feil dag og riktig dato i innkallingen til sameiermøtet. Rikitg dag er torsdag 10. mars.

10.02.16 Viktig informasjon vedrørende lagring i egne boder og garasje.

Se vedlagte PDF for mer informasjon:

Til alle i Marienfryd sameiene - skriv vedrørende sprinkleranlegg (PDF)

17.09.15 Ladestasjoner til EL-bil

Styret har i samarbeid med garasjesameiet jobbet for å få til muligheten for å etablere ladestasjoner til el-bil i garasjen.

Det vil være mulighet for å etablere selektive ladestasjoner på sin P-plass i garasjen i henhold til vedlagte tilbud fra EDA med tilkopling til sin el-tavle og blir derved knyttet til leiligheten. Det er pr. idag ikke mulig å få økonomisk støtte fra Oslo kommune for selektive ladepunkter. El.-bilforeningen arbeider med å få Oslo kommune til å endre dette nylige negative vedtaket.

Dette vil bli en privat avtale som vil bli opprettet mellom den enkelte bruker og EDA, og utført på grunnlag av dagens forskriftkrav. Vi ber den enkelte som er interessert ta direkte kontakte ta kontakt med EDA ved Tom Richard Herdal, 93415148, tom.richard.herdal@eda.no.

Da den enkelte kun har en bruksrett til sin p-plass kan en bruks-rettighetshaver tvinges bort fra sin plass pga et nødvendig skifte. Dette er hypotetisk, men skulle så skje hos en som har etablert ladestasjon vil dette bli gjort uten kostnad for brukeren.

Tilbud på ladestasjoner (PDF)

05.05.15 Dugnad og sosialt 9.mai kl. 12.00

Lørdag 9. mai kl. 12.00 er det dugnad og sosialt i fellesarealene. Det er ment som en sosial tilstelning hvor man kan bli kjent med naboen og samtidig gjøre det litt ekstra pent i fellesarealene før 17. mai. Boller og brus og kaffe vil bli servert og det vil bli overraskelser for barna.

Se vedlegg under for mer informasjon.

Vi frisker opp fellesarealene før 17 (PDF)

05.05.15 Viktig informasjon om avfallsbrønner

For noen dager siden ble det satt mye søppel utenfor avfallsvbrønnene i Storparken. Det så ikke pent ut. Hvis avfallsbrønnen nærmest er full skal det brukes en av de andre avfallsbrønnene som er på Marienfryd.

Se vedlegg i link under for kart og mer informasjon.

Viktig informasjon om avfallsbrønner (PDF)

17.02.15 Innbrudd i biler i garasjen

Det har dessverre vært 2 innbrudd i biler i garasjen i løpet av kort tid. Innbruddstyvene er fanget på video og videoen har blitt oversendt til Politiet.

Det anbefales at alle med garasjeplass om å tømme bilen for verdisaker og ta godt vare på garasjeportåpner, samt være oppmerksom på og ikke slippe uvedkommende inn i garasjeanlegget.

11.11.14 Nye skoleinntaksområder gjeldende vårt Sameie vedtatt

Se lenker under:

http://www.utdanningsetaten.oslo.kommune.no/article286707-62569.html

http://www.utdanningsetaten.oslo.kommune.no/

21.10.14 Vedlikehold av private gressplener

For litt siden ble uteområder formelt tatt over av Sameiet. Inntil da har Stenlegging AS klippet plenene både på fellesområder og i private hager.

ISS har nå tatt over vedlikeholdet av felles plener og annen beplantning, det betyr at hver beboer, som har privat gressplen, er selv ansvarlig for å holde den i stand slik at det ser ryddig og presentabelt ut.

De som bor i første etasje ut mot Hovinveien, bortsett fra hjørneleilighetene, trenger ikke å klippe plenen på denne siden, fordi plenen der tilhører Oslo Kommune og vil bli stelt av ISS.

Hekk regnes som fellesområde og blir stelt av ISS.

For de som vill, kan ISS kontaktes for å inngå en privat avtale om stell av hage:

Simen Stenseth i ISS:

simen.stenseth@no.issworld.com , tlf. 81555585

09.10.14 Nye inntaksområder Hasle skole

Oslo Kommune Utdanningsetaten har lagt frem et forslag til nye inntaksområder for 18 skoler i Oslo, deriblant Hasle, hvis dette blir endelig vil vårt Sameie sogne til Tegleverket Skole, som ligger bak Hasle Torg. Det vil bety at skoleveien vil bli lenger for barn på Marienfryd og særlig vårt sameie som ligger rett over gaten til Hasle skole.

Forslaget kan klages på, som det ble gjort i 2011 av beboere på Marienfryd og forslaget ble omgjort, se avisartikkel, http://www.dittoslo.no

BESLUTNING

Endelig beslutning av inntaksområder blir offentliggjort 10. november ved brev til de berørte skolene og på Utdanningsetatens nettsider.

HØRINGSFRIST: 24.10.2013 - Utdrag fra dokument på følgenede lenk:

http://www.utdanningsetaten.oslo.kommune.no

Ifølge opplæringsloven § 8-1 skal så langt råd er, foresatte få plass for sine barn ved den nærmeste skolen eller ved den skolen de etter det veiledende inntaksområdet tilhører.

På følgende lenk er forslaget til de nye inntaksområdene:

http://www.utdanningsetaten.oslo.kommune.no (PDF)

09.10.14 Koster og spader til felles bruk

Det har blitt kjøpt inn noen koster og spader til felles bruk for alle som bor i Marienfryd, intensjonen er at alle som vil, kan bruke disse til å holde orden i fellesområdene som f.eks. inngangene, gårdsparken, og spesielt rundt sandkassen.

Det er også kjøpt inn noen barnekoster og spader så de minste kan være med på leken. Det er fritt frem for alle som bor i Marienfryd til å bruke utstyret.

Utstyret vil i første omgang stå ved hus C1 oppgang ... ved siden av sandkassen.

Det er også kjøpt inn 2 lekekasser som er blitt satt opp ved siden av sandkassen til oppbevaring av leker. Så hvis du ser noen leker som ligger og slenger så legg de opp i kassen, så ser straks Gårdsplassen mye finere ut.

Håper vi alle kan ta i et lite tak når det trengs, det er til alles interesse at det ser fint ut på fellesområdene

05.09.14 Opplæring i bruk av brannvarslingssystem

I uke 37 vil det bli opplæring i bruk av brannvarslingssystemet i regi av EDA og Styret. Det er satt av 1 time til kurset, men det er mulig at det blir kortere.Det oppfordres til å delta da dette er viktig å kunne, det gjelder sikkerheten for oss alle som bor her.

Sted: Ved utgangsdør i oppgang 2A

Når: ONSDAG 10. SEPTEMBER 2014 KL.17.00 ELLER, FREDAG 12. SEPTEMBER 2014 KL. 17.00

02.09.14 Test av brannvarslingssystemet

Kommende onsdag 03.09.14, ca. mellom 12.00 - 12.30 , så vil EDA kjøre tester av brannvarslingssystemet her på Marienfryd A1 & A2, så da vil det høres ut som om alarmen går.

12.05.14 Vedrørende tørketrommel i tørkenisje

Det har som kjent vært en uenighet mellom flere beboere og Veidekke når det gjelder plassering av tørketrommel i tørkenisje. Oppsummert er saken følgende:

i salgsbeskrivelsen til Veidekke står det,

"...Hovedbad leveres med egen tørkenisje og 2 avtrekk. Dersom det er ønskelig å benytte tørketrommel, vil denne bli plassert i tørkenisje...".

Dette stemmer ikke med virkeligheten da det ikke er fysisk plass til en standard tørketrommel inne i tørkenisjen.

Situasjonen har skapt problemer for mange, og en beboer har tatt saken til Boligtvistnemnda, som har avsagt en avgjørelse. Veidekke har tatt denne avgjørelsen til etterretning og vil i tråd med nemndas konklusjon gi et prisavslag fastsatt til kr. 5.000 NOK til gjeldende beboer. Det vil i utgangspunktet si at alle som har det samme problemet bør få et tilsvarende prisavslag. Styret oppfordrer alle som har hatt samme problem om å ta kontakt med Veidekke og referere til avgjørelsen i Boligtvistnemnda.

Sommer og grillsesong

Sommer og grillsesong er forhåpentligvis rett rundt hjørnet og styret minner om at det på balkonger og terrasser er kun lov til å grille med gass og elektrisk grill, dette er pga. brannsikkerhet. For de med leilighet på bakkeplan og med hage kan det også brukes kullgrill, men kun utenfor terrassen og hvis det ikke er til sjenanse for naboer.

Husk å vise hensyn til dine naboer og tenk brannsikkerhet i forbindelse med bruk av tennvæske, kullgrill og gassgrill. Regler for oppbevaring av gassflasker finnes på http://www.dsb.no/

Bom inn til Gårdsparken

Det blir bom inn til Gårdsparken fra Bertrand Narvesens vei og Marienfryd AS har akseptert å dekke denne kostnaden. Bommen settes opp i disse dager.

Vedørende reklamasjon av hekk ut mot Hovinveien

Styret og Veidekke eiendom AS har kommet frem til et forlik om at hekk mot Hovinveien vil bli byttet ut mot en ferdighekk med en minstehøyde 1,50-1,75 cm. I følge avtalen Skal Veidekke Eiendom AS besørge for at beplantningen skal skje så tidlig som mulig våren 2014, men ikke tidligere enn 1.5.2014

Vannlekkasje i garasje og boder

Flere har opplevd store vanndammer og lekkasjer i garasjen/boden. Til informasjon, så jobbes det med saken i Utenomhus- og Garasjesameiet. Ved observasjoner av uønsket oppførsel av vann bes dere ta kontakt direkte med Veidekke, lars.erik.huseth(at)veidekke.no med en kopi til styret sameietmarienfryd(at)gmail.com

Solskjerming

Alle beboere skal i disse dager ha mottatt et tilbud fra Solskjermingsgruppen på solskjerming, varmelampe, sidescreen etc. De som er interessert og ikke har mottatt informasjon om tilbudet kan kontakte Solskjermingsgruppen direkte. Kontaktinfo:

SolskjermingsGRUPPEN AS

Telefon: + 47 22 07 86 86

Sameiets kontakt: Kyrre Biseth     Tlf: 400 41 965

www.solskjermingsgruppen.no

Epost: post@solskjermingsgruppen.no

Varmtvannsproblemer

11- 12. februar var alle beboere uten varmtvann, dette var ikke et lokalt problem, men ble forårsaket av at et brudd på Hafslunds fjernvarmekabel som berører hele Oslo, det kan leses mer om dette her http://www.nettavisen.no/na24/3755043.html

Ventilasjonsproblemer

I midten av januar i år så opplevde flere beboere at ventilasjonen ikke virket som den skulle, årsaken var at leverandør gjorde en feil ved testing av anlegget. Ventilasjonsanlegget skal nå være i orden. Har dere fortsatt problemer, bes dere ta dette direkte med Veidekke